„Malformațiile congenitale la copii – pronosticurile impactului evolutiv al infecției COVID-19, efectele și siguranța imunoprofilaxiei”
- vizualizări: 151
Academia de Științe a Moldovei (AȘM) și Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova vor organiza Conferința științifico-practică cu participare internațională „Malformațiile congenitale la copii – prognosticul impactului evolutiv al infecției COVID-19, efectele și siguranța imunoprofilaxiei”. Manifestarea este destinată pentru medici specialiști, studenți-doctoranzi și medici-rezidenți.
Evenimentul va avea loc în format on-line în data de 30 septembrie 2021, începând cu ora 10:00, și va fi transmis de către Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale în format Live Stream pe: https://idsi.md/tv
Persoanele interesate se pot conecta la eveniment și pe platforma Zoom Meeting:
https://us02web.zoom.us/j/84710293670?pwd=MTlxSHlkMGtybDBUdGc2TmhuYmtDQT09, Meeting ID: 847 1029 3670, Passcode: 300921.
Conferința va debuta cu mesaje de salut din partea ministrului sănătății Ala Nemerenco; președintelui AȘM, academicianul Ion Tighineanu, și a rectorului USMF „Nicolae Testemiţanu”, profesorul universitar Emil Ceban.
La forum vor fi abordate subiecte de actualitate din domeniu: Malformațiile cardiace congenitale la copii, Anomalii ale aparatului locomotor la copii, Tratamente chirurgicale diferențiate în malformațiile bronhopulmonare la copii, Anomalii nefro-urinare la copii și altele.
Lucrările conferinței se vor desfășura în cadrul a trei sesiuni.
Prima sesiune va fi moderată de către profesorii universitari Emil Ceban și Eva Gudumac, Catedra de chirurgie, ortopedie și anesteziologie pediatrică „Natalia Gheorghiu”, academician, USMF „Nicolae Testemiţanu”, și de Sebastian Ionescu, șeful Departamentului chirurgie pediatrică, Universitatea de Medicină „Carol Davila”, București, România.
Sesiunea a doua va fi moderată de către profesorii universitari: Stanislav Groppa, șef Catedră Neurologie nr.2, academician, prorector pentru activitate de cercetare, și Svetlana Șciuca, șefa Clinicii Pneumologie, Departamentul Pediatrie, USMF „Nicolae Testemiţanu”, precum și de Aleksandr Razumovskii, șeful Catedrei Chirurgie Pediatrică, Universitatea Națională Rusă de Cercetare în Medicină N. I. Pirogov din Moscova, membru-corespondent al Academiei Ruse de Științe.
Cea de-a treia sesiune îi va avea în calitate de moderatori pe profesorii universitari: Olga Cernețchi, șefa Disciplinei Obstetrică și Ginecologie, USMF „Nicolae Testemiţanu” și Jana Bernic, șefa Catedrei de chirurgie, ortopedie și anesteziologie pediatrică „Natalia Gheorghiu”, USMF „Nicolae Testemiţanu”, precum și Sandu Gabriel Aprodu, Clinica de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, Iași, România.
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii